• Globko
  • koš

KONTAKT

Gašper Kromar: 031/780-829

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

Zmaga proti Konjicam

 

V soboto, 11.4.2015, je ekipa KK Globus v Ljubljani v 4. krogu lige za prvaka 3.SKL odigrala tekmo proti ekipi Konjicam. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev možnosti za osvojitev 3. mesta v ligi za prvaka 3. SKL in potencialno tudi za boj za uvrstitev v 2.SKL.
 
KK Globus je v domači dvorani tekmo začel zelo nervozno, zato je bil rezultat v prvi četrtini tak, da ni obetal mnogo dobrega (26:17 za goste). Poleg tega sta sodnika že v začetku tekme pustila (pre)ostro igro, v kateri se KK Globus ni ravno najbolje znašel. A v drugi četrtini je tudi domača ekipa dvignila intenziteto ter agresivnost, zato je uspela nadoknaditi zaostanek iz prve četrtine in na odmor sta šli ekipi v garderobo poravnani (37:37). Domačim je v tej četrtini stekel met od daleč, gostje so začeli nizati napake v obrambi, v napadu pa so bili manj natančni. 
 
V drugem polčasu je Globus nadaljeval z zavzeto igro in ko je še naprej narekoval tempo v napadu ter nadaljeval s solidnim metom za 3 točke, se je momentum tekme prevesil na stran KK Globusa. Borbenost pod košem in preudarna igra v tretji in zadnji četrtini je prinesla domačim zmago nad favoriziranimi gosti, s tem pa je KK Globus ohranil upe za 3.mesto v drugem delu lige za prvaka 3. SKL. Tekma se je končala z zmago domačih z rezultatom 78:74. 
 
Najboljši strelci pri Globusu: Peter Bradač 21 točk, Klemen Škrlec 20 točk in Luka Novak 17 točk.
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Po slabem začetku smo zmogli dovolj moči, da smo tekmo obrnili v našo korist in zadovoljen sem s tem, kako so se fantje odzvali. Gremo naprej, imamo še dovolj motiva. 
 
KK Globus naslednja tekma čaka v soboto 18.4.2015 proti KK Maribor Braniku (ob 17.00 na Gimnaziji Bežigrad). Vabljeni na tekmo.
 
 
 
 
 

Razigravanje za 2.SKL

 
V sredo, 4.4.2015, je ekipa KK Globus v Mariboru v 2. krogu lige za prvaka 3.SKL odigrala tekmo proti ekipi Maribor Branika. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev možnosti za osvojitev 3. mesta v ligi za prvaka 3. SKL in potencialno tudi boje za uvrstitev v 2.SKL.
 
KK Globus je v (pre)mrzli dvorani tekmo začel borbeno a nervozno, zato je bil rezultat v prvi četrtini zelo nizek (11:8 za domače). Domači se ravno tako niso proslavili, predvsem so bili nenatančni pri metih izven rakete. V drugi četrtini je KK Globus stopil na plin, ko se je razigral ostrostrelec kluba Jure Saje, ki je v zelo kratkem obdobju vezal štiri zaporedne trojke in ob polčasu je KK Globus odšel na odmor z vodstvom 34:22. K temu vodstvu so veliko prispevali tudi rezervisti na tej tekmi, predvsem vedno borbeni Saša Kapetanovič in že prej omenjeni Jure Saje. Prvi organizator igre kluba, Klemen Škrlec pa je preudarno vodil ekipo in dosegal koše, ko je bilo to najbolj potrebno.
 
V drugem polčasu je Globus s svojimi izkušnjami kontroliral rezultat in zmaga nikoli ni bila vprašljiva. V drugem polčasu so se nato razigrali še Peter Bradač, Luka Novak in center Tim Vrbančič. Predvsem Luka Novak je levji delež opravil v obrambi, saj je skozi celotno tekmo pokrival najbolj nevarnega strelca Maribora Branik, Marka Ceja, ki je sicer dosegel 25 točk, a za to porabil občutno preveč žog in se je moral za vsako točko zelo potruditi. Tako je bil rezultat na koncu 70:59 za KK Globus, ki se je veselil zmage v gosteh.
 
Najboljši strelci pri Globusu: Klemen Škrlec 16 točk, Jure Saje 12 točk in Saša Kapetanović 10 točk.
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Odigrali smo tako kot smo se dogovorili pred tekmo in igralci so v večini upoštevali moja navodila. Ta zmaga je motivacija za naprej in nismo rekli zadnje besede v borbi za tretje mesto v skupini za prvaka 3.SKL."
 
 
KK Globus sedaj čaka nekoliko bolj zgoščen urnik tekem, saj bo v enem tednu odigral tekmo v sredo proti KK Janče (sreda, 8.4.2015 ob 20.00 v OŠ Kašelj) in nato še v soboto, 11.4.2015 ob 17.00 na Gimnaziji Bežigrad, proti KK Konjice, katerim se klub oddolžiti za poraz v prvem krogu lige za prvaka 3.SKL. Vabljeni na tekmi.
 
 
 

KK Globus - Nova Gorica ml. 69:51

 
V soboto, 14.2.2015, je ekipa KK Globus v Novi Gorici v 15. krogu 3.SKL odigrala tekmo proti Novi Gorici mladi. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev 3. mesta v 3. SKL Zahod, saj s tem KK Globus ohranja upe za končnico, ki prinaša boje proti najboljšim ekipam iz 3.SKL Vzhod in potencialno tudi boje za uvrstitev v 2.SKL.
 
Tekma je bila pomembna tudi zato, ker je KK Globus v domači tekmi proti Novi Gorici mladi nepričakovano izgubil, zato smo se gostiteljem želeli oddolžiti za poraz v prvem delu tekmovanja.
 
KK Globus je od prve minute tekme odločno krenil in nasprotnika najprej napadel tam, kjer je imel največjo prednost, to je v igri pod samim obročem. Z učinkovitostjo je na začetku kraljeval center Globusa Tim Vrbančič, izdatno pa sta mu z borbenostjo pomagala Peter Bradač in Saša Kapetanović. Rezultatska prednost je bila hitro dosežena, predvsem v drugi četrtini, ko se je razigral ostrostrelec kluba Jure Saje, ki je v zelo kratkem obdobju vezal tri zaporedne trojke in ob polčasu je KK Globus odšel na premor z vodstvom 36:20. K temu vodstvu so veliko pripevali tudi rezervisti na tej tekmi, predvsem organizator igre Grega Mihalič, Saša Kapetanovič, center Nejc Jakič (ki je blestel predvsem s podajami v pravem trenutku) in že prej omenjeni Jure Saje.
 
V drugem polčasu je Globus s svojimi izkušnjami kontroliral rezultat in zmaga nikoli ni bila vprašljiva, bila pa bi lahko bolj izdatna, če bi igralci Globusa zadeli še kakšen odprti met več. V drugem polčasu sta se nato razigrala še kapetan moštva Gašper Kromar in vedno zanesljivi general na igrišču Klemen Škrlec, Tim Vrbančič pa je še naprej kazal svojo premoč pod obema obročema. Tekma se je končala z izidom 69:51 za KK Globus, pohvale pa si zasluži celotna ekipa, ki je prikazala eno bolj borbenih predstav v letošnji sezoni in se tako ekipi Nove Gorice mladi maščevala za poraz v prvem delu prvenstva, obenem pa naredila najbolj odločen korak k ohranitvi 3. mesta na prvenstveni lestvici.
 
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Zelo sem zadovoljen s pristopom moštva in njegovo borbenostjo, saj tekmecu nikoli nismo pustili zares blizu in zmaga nikoli ni bila vprašljiva. Zavedanje, da nas samo takšna borbenost in kemija v ekipi držita pri vrhu lestvice, je ključnega pomena za nadaljevanje sezone."
 
 
 

Zmaga v Krškem

 

Članska ekipa Globusa je pretekli vikend začela dvoboje v končnici 3. SKL. Prvi nasprotnik je bil KK Posavje Krško, ki je v rednem delu v povprečju dosegal največ točk na tekmo. Globus pa je po koncu rednega dela pristal na vrhu obrambnih ekip. Po borbenem srečanju smo slavili s 67 : 52. Zmaga je bila predvsem posledica dobre igre v obrambi in prevladi v skoku. Razlika bi bila lahko še višja, a nam nikakor niso stekli prosti meti, saj smo jih zgrešili kar 17. S tekme smo odnesli nekaj lažjih poškodb, ki pa bodo do srečanja s Celjem, že sanirane. Izjave igralcev po tekmi si lahko prebrete tule.

Izjave